Perioada de aur a trupei compact  
 
Perioada de aur a trupei Compact
 
Ordean, "stapanul butoanelor"

Timp de opt ani, Ordean n-a fost doar "stăpănul butoanelor", el a compus toate piesele grupului Compact şi a făcut textele la 95% dintre ele.

Repetam in acea perioadă la "Universitas", unde la etaj repeta şi Compact-ul şi intr-o zi, cănd plecam spre casă, m-am intălnit cu Leluţ, care mi-a spus că Paul s-a căsătorit, pleacă in ideea că Leo a venit la Compact sub formă de "imprumut"... păi dacă Paul plecase "definitiv in America" ce imprumut mai era şi ăla? Iar cănd, după două sau trei luni, Paul s-a intors in ţară, de ce nu am dat "imprumutatul" inapoi... şi a mai stat incă opt ani? Hai să fim serioşi!

Căt am stat la Compact nu am auzit niciodată că Leo este imprumutat, asta a fost o explicaţie de rahat pentru plecarea lui din trupă.

Căt timp am fost la Compact (opt sau nouă ani) am compus toate piesele şi 95% din texte. Mare parte dintre piese au ajuns hit-uri:

"Mă voi intoarce (după ani şi ani)", "Cine eşti tu oare?", "Trenul pierdut", "Să te găndeşti la mine", "Singur in noapte" etc. datorită albumului "Cine eşti tu oare" şi concertelor in exces ca număr avute in acea perioadă foarte prosperă din punct de vedere financiar.

"Dar trebuie ştiut faptul că noi, trupele din acele timpuri, ne căştigam existenţa din banii pe care oamenii ii plăteau pe bilet la concertele noastre. Nu erai bun? Lumea nu venea la spectacol, adică nu cumpăra bilete, aşa că stăteai acasă şi asta era...

A fost cea mai veselă trupa in care am căntat vreodată. De fapt cred că a fost cea mai veselă şi năstruşnică trupă din peisaj, şi aici e foarte mult de vorbit..."
Adi Ordean - compozitor, textier, chitarist

Cu Leo Iorga solist vocal & Adi Ordean compozitor, grupul bucureştean inregistrează "Cine eşti tu oare? - 1991, "Mă voi intoarce" - 1994 şi Compact 88: 95-1996.


Toate cele douăsprezece piese ale albumului sunt compuse de Adi Ordean, care a făcut şi versurile pentru cinci din ele. Discul a fost inregistrat la Migas Real Compact in septembrie 1995 deAdrian Ordean, Teo Peter, Aurel Vasilescu, Vlady Cnejevici, Emil Laghia şi Leo Iorga.

Sursa: http://colectie.jurnalul.ro/cautare/tag/compact-17-decembrie-2007-31381.html

Adaptare: Igor Bejan

 
Galerie foto
 
  Leo Iorga si Compact 88-95'<
  Ordean, "Stapanul butoanelor"
  POLYMOOG (Dan Stesco)
  Vlady Cnejevici